• טמפרטורה: 100 מעלות צלזיוס

מרכיבים

  • בצל קטן קצוף
  • 4 שיני שום
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • מעט פלפל חריף
  • שמן לבישול (קנולה או שמן צמחי אחר)
  • 2 כוסות גרגירי חומוס
  • רבע כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות כמון

תהליך

  1. כסו את גרגירי החומוס והשרו ללילה.
  2. רוקנו את המים ורסקו את החומוס במעבד מזון.
  3. הוסיפו למעבד המזון את הבצל, פטרוזיליה, קמח, מלח, כמון, כוסברה ופלפל שחור ועבדו עד לקבלת בלילה משחתית (שימו לב לא לעבד יותר מדי).
  4. העבירו את הבלילה לקערה וערבבו במזלג תוך כדי הסרת חתיכות גסות מהבלילה.
  5. כסו את הקערה והכניסו למקרר לצינון למשך 1-2 שעות.
  6. מלאו מחבת בשמן בגובה 4 ס"מ וכוונו את הטמפרטורה לחום בינוני.
  7. הכינו כדורים מהבלילה בעזרת ידיים רטובות וטגנו את הכדורים עד להזהבה.
  8. הוציאו מהשמן בזהירות והגישו חם.
falafel-main.jpg

רכישה