מצרכים (8 מנות)
- 4 כפיות סומאק טחון, מושרה ב-4 כפיות מים חמים במשך 15 דקות
 - 2 כפות רכז רימונים
 - 2 כפיות חומץ תפוחי-עץ
 - כוס נענע טרייה
 - 2 פיתות, חתוכות לשניים
 - 3 עגבניות בשלות, קצוצות
 - 6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
 - 2 כוסות פטרוזיליה
 - סומאק טחון (אופציונלי)
 - 3 כפות מיץ לימון טרי
 - 2 שיני שום, טחונות
 - חצי כפית נענע יבשה
 - חצי כוס שמן זית כתית מעולה
 - רבע כוס שמן זית כתית מעולה
 - 450 גרם מלפפונים
 - חסה ערבית קטנה
 - 2 כוסות עלי ריג'לה (פרפכינה)
 - מלח
 
אופן ההכנה
- קלו את הפיתה עד להשחמה ושברו לחתיכות קטנות
 - הניחו את הפיתה בקערה, צפו בשמן ומלח לפי הטעם והניחו בצד
 - חתכו את המלפפונים לרבעים לאורך וקצצו אותם דק. פרסו את החסה לרצועות ברוחב של כ-5 ס"מ.
 - ערבבו את העגבניות, המלפפונים, הבצל הירוק, החסה, הפטרוזיליה, עלי הריג'לה והנענע הטרייה בקערה בינונית
 
להכנת הרוטב:
- בקערה קטנה, ערבבו את הסומאק עם מי ההשריה, מיץ הלימון, רכז הרימונים, השום, החומץ והנענע
 - הוסיפו בהדרגה שמן, תוך ערבוב מתמיד, עד להתמזגות החומרים
 - הוסיפו מלח, מיץ לימון, רכז רימונים או חומץ לפי הטעם
 - הוסיפו ¾ מהרוטב לסלט והקפיצו אותו עד לכיסוי מלא. הוסיפו כפות רוטב נוספות במידת הצורך
 - תבלו במלח לפי הטעם
 - הוסיפו את חתיכות הפיתה והקפיצו פעם אחת
 - קשטו בסומאק טחון (אופציונלי)
 


