עוגת ספוג שוקולד

עוגת שוקולד רכה ואוורירית

עוגת ספוג רכה ועשירה

כי מי יכול להתנגד לעוגת שוקולד קרמית ומפנקת?

רכיבים (מתאים לתבנית עגולה בקוטר 16 ס"מ):

לעוגה:

80 גר' סוכר, 30 גר' קמח תפו"א, 40 גר' קמח, 2 כפות קקאו, כפית וחצי אבקת סודה לשתייה

למילוי השוקולד:

200 מל' שמנת מתוקה, 90 גר' סוכר, 260 גר' שוקולד מריר קצוץ, 30 גר' חמאה

שיטת ההכנה:

A baker pouring the cake batter into a cake ring

1) הכינו את הבלילה:

ערבבו את הביצים בקערה עם הסוכר, עד שהסוכר נמס בתוך הבלילה. הקציפו עד שהבלילה משלשת את נפחה. המיקסר שלנו מסדרת Kitchen Assistant יקציף אותה בקלות. בקערה נפרדת נפו קמח, הוסיפו את קמח תפוחי האדמה, את הקקאו ואת הסודה לשתייה. ערבבו היטב וקפלו בעדינות לתוך בלילת הביצים והסוכר. העבירו את הבלילה לתבנית האפיה.. 

2) הוסיפו אדים לרכות מושלמת:

את הבורר למצב ה- PlusSteam, הגדירו את החום ל-180 מעלות, לחצו על כפתור ה- PlusSteam וחכו 5 דקות. הכניסו את העוגה לתנור, אפו 25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת. צננו את העוגה מחוץ לתנור לפני הוספת המילוי.

גלו את טכנולוגיית PlusSteam

3) הכינו את המילוי הקטיפתי:

בשלו את הסוכר והשמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה. שפכו לתוך קערה עם השוקולד הקצוץ והחמאה. הניחו ל-2 דקות ואז ערבלו עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.

4) הרכיבו את העוגה:

חתכו את העוגה לרוחב ל-2 שכבות זהות בגודלן. מרחו חצי מהמילוי על השכבה הראשונה, והניחו מעל את השכבה השנייה של העוגה. מרחו את יתרת המילוי על השכבה העליונה ובצידי העוגה. הכניסו למקרר ל- 20 דקות או עד שהמילוי התייצב. בתיאבון! ולא לשכוח לחלוק.