עוגת גבינה

עוגת גבינה קטיפתית

בסיס קריספי

כי עוגת גבינה עשירה תמיד תגרוף מחמאות מכולם.

רכיבים

(מתאים לתבנית עגולה בקוטר 16 ס"מ):

לבסיס:

100 גר' ביסקוויטים מרוסקים, 2 כפיות סוכר, 60 גר' חמאה מומסת

למילוי:

500 גר' גבינה לבנה, 2 כפיות קמח, 3 ביצים בגודל M, 40 מל' שמנת מתוקה, כפית תמצית וניל איכותית

שיטת ההכנה:

The Electrolux Masterpiece Blender grinding crackers for a biscuit base

1) הכינו את הבסיס הקריספי:

חממו את התנור ל-180 מעלות. רסקו בבלנדר את הביסקוויטים עד שיתקבלו פירורים ללא גושים. בלנדר Masterpiece שלנו הוא הבלנדר המושלם לפעולה, הוא יהפוך את הביסקוויטים לפירורים בשניות. ערבבו את הביסקוויטים המרוסקים עם הסוכר והחמאה המומסת והעבירו לתבנית. סדרו את הבסיס כך שיהיה שווה בעוביו. אפו 10 דקות.  

Baker setting the oven to the PlusSteam setting

2) הכינו את המילוי:

העבירו את הגבינה לקערה וערבבו מעט. הוסיפו סוכר, שמנת מתוקה, תמצית וניל, קמח וביצים וערבבו לקבלת בלילה אחידה.שפכו 100 מל' מים לתחתית התנור. לחצו על כפתור ה- PlusSteam, המתינו 5 דקות והתחילו לאפות.

גלו את טכנולוגיית PlusSteam

A baker pouring the smooth cheesecake mixture into a cake ring, ready for the oven

3) הוסיפו את הבלילה, אפו וצננו.

שפכו את תערובת הגבינה על בסיס הביסקוויטים. אפו 15 דקות ב-180 מעלות. לאחר מכן הנמיכו את הטמפרטורה ל-120 מעלות ל-25 דקות נוספות או עד שהעוגה יציבה בצדדים (האמצע צריך עדיין להיות במרקם ג'לי). הוציאו מהתנור וצננו עד שהעוגה מתייצבת.