עוגת בורקס

 

מאת: אפרת סיאצ'יבשיתוף ״מתכונים ב-10 דקות״  (10dakot.co.il)

 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: חלבי

רכיבים:

תבנית עגולה בקוטר 26

2 דפי מלוואח בקוטר 25-26

קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)

כף קורנפלור או קמח לבן

120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)

50 גרם מוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)

חצי ביצה טרופה

שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

להברשה: חצי ביצה טרופה

לקישוט: שומשום

אופן ההכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון).

-מרפדים תבנית עגולה 26 בנייר אפיה ומניחים ומניחים בתחתית עיגול מלוואח.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים מעל הבצק באופן שווה. את הדפנות מסביב יש להשאיר נקיות.

-מורחים על הדפנות ביצה טרופה, מניחים עיגול מלוואח נוסף מעל המילוי ומהדקים את הדפנות.

-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור החום ואופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.

-מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות.

 


 

מתכונים טעימים במיוחד

הסוד לטעם המושלם

גלו את הטעם עם אלקטרולוקס