אפוי זה המטוגן החדש!

אפוי זה המטוגן החדש!

 

למה לטגן כשאפשר לאפות במקום ולקבל מאכלים בריאים וטעימים? אתגרנו את הגולשות שלנו לקחת מאכלים מטוגנים

ולאפות אותם בתנור- והתוצאות היו מושלמות! 

תנורי אלקטרולוקס, עם מערכת SurroundCook המתקדמת מאפשרת בישול אחיד אפילו במספר תבניות בו-זמנית!

 

המתכונים הזוכים:

דונאטס אפויים בתנור/אפתה וצילמה: רונית הינוך

לבצק:

3/4 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
3.5 כוסות קמח
ביצה L
1/4 כפית מלח דק
3 כפות שמן צמחי

לציפוי שוקולד מריר/ חלב:

100 גרם שוקולד מריר/ חלב
כף שמן/ 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  • מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה במשך 10 דקות
  • יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה כל כ-40 דקות.
  • מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 5 דקות.
  • משמנים היטב תבנית דונאטס
  • יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט, מניחים בשקע דונאטס. חוזרים על הפעולה על כדורי הבצק.
  • מברישים היטב בשמן מעל כל דונאט, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-15 דקות עד שהדונאטס משחימים היטב באופן אחיד.
  • מוצאים מהתנור ומניחים לדונאטס להתקרר

לקישוט:

  • ממיסים בקערות שונות במיקרו שוקולד מסוג אחד עם השמן או החמאה (למתכון החלבי)
  • מערבבים היטב וטובלים את הדונאטים.
דונאטס אפויים- רונית הינוך
דונאטס אפויים- רונית הינוך

 

פריקסה בתנור/ אפתה וצילמה: מזל בן קיסוס

לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שטוחות שמרים

1 כף משפר אפייה

5 כפות סוכר

1 אבקת אפייה

3 כוסות מי ברז

1/2 כוס שמן

1 ביצה L

1 כף מלח

להברשה:

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  • לערבב חומרים יבשים פרט למלח, להוסיף מים ושמן עד שנהפך לבצק. להוסיף את המלח וללוש עוד 10 דקות נוספות ולהניח להתפחה למשך שעה.
  • לחלק לכדורים וליצור מהם את צורת הפריסקה ולהניח בתבנית להתפחה לחצי שעה נוספת.
  • להבריש את הפריסקה היטב מהשמן
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו כרבע שעה עד לקבלת צבע זהוב יפה
  • מיד לאחר ההוצאה להבריש שוב במעט מהתערובת של השמן
פריסקה-בתנור-מזל בן קיסוס
פריסקה-בתנור-מזל בן קיסוס

 

מעדן חצילים בפרורי לחם/ אפתה מ.ו. 

  • חותכים חצילים קלים וארוכים לפרוסות קצת פחות מס"מ
  • מפזרים מלח ומשאירים כשעתיים במסננת להגרת הנוזל המר
  • ע"י הצד החלק של סכין מסירים את הנוזל שהצטבר על כל פרוסה
  • טובלים בביצה מתובלת במלח, אבקת שום, אפשר להוסיף עוד טיבול כיד הדמיון…
  • טובלים בפירורי לחם מוזהבים
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה
  • מורחים שכבה אחידה של שמן
  • מניחים מעל את פרוסות החצילים המצופות בשכבה אחת זו לצד זו
  • מעל הכל מזלפים עוד שמן בעדינות
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות כ-25 דקות
  • הופכים אחד אחד ואופים עוד כ-10 דקות
  • לבדוק מדי פעם שהחצילים לא נשרפים

מגישים כסלט בסעודת שבת, קר:

  • מניחים את החצילים על צלחת בעיגול יפה ובמרכז מניחים כוסית עם מטבל,
    רוטב אלף האיים, רוטב שום או רוטב ביתי
  • טעים גם בלחם עם מיונז אפשר לשלב בסלט חסה, כקוביות במקום עיגולים
    חצילים-צילום:יח"צ אלקטרולוקס
    חצילים-צילום:יח"צ אלקטרולוקס

     

    לצפייה בדגמי תנורי אלקטרולוקס>>