• מספר מנות: 8

מרכיבים

  • 4 כפיות סומאק טחון, מושרה ב-4 כפיות מים חמים במשך 15 דקות
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפיות חומץ תפוחי-עץ
  • כוס נענע טרייה
  • 2 פיתות, חתוכות לשניים
  • 3 עגבניות בשלות, קצוצות
  • 6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 2 כוסות פטרוזיליה
  • סומאק טחון (אופציונלי)
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום, טחונות
  • חצי כפית נענע יבשה
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה
  • רבע כוס שמן זית כתית מעולה
  • 450 גרם מלפפונים
  • חסה ערבית קטנה
  • 2 כוסות עלי ריג'לה (פרפכינה)
  • מלח

תהליך

  1. קלו את הפיתה עד להשחמה ושברו לחתיכות קטנות
  2. הניחו את הפיתה בקערה, צפו בשמן ומלח לפי הטעם והניחו בצד
  3. חתכו את המלפפונים לרבעים לאורך וקצצו אותם דק. פרסו את החסה לרצועות ברוחב של כ-5 ס"מ.
  4. ערבבו את העגבניות, המלפפונים, הבצל הירוק, החסה, הפטרוזיליה, עלי הריג'לה והנענע הטרייה בקערה בינונית

להכנת הרוטב:

  1. בקערה קטנה, ערבבו את הסומאק עם מי ההשריה, מיץ הלימון, רכז הרימונים, השום, החומץ והנענע
  2. הוסיפו בהדרגה שמן, תוך ערבוב מתמיד, עד להתמזגות החומרים
  3. הוסיפו מלח, מיץ לימון, רכז רימונים או חומץ לפי הטעם
  4. הוסיפו ¾ מהרוטב לסלט והקפיצו אותו עד לכיסוי מלא. הוסיפו כפות רוטב נוספות במידת הצורך
  5. תבלו במלח לפי הטעם
  6. הוסיפו את חתיכות הפיתה והקפיצו פעם אחת
  7. קשטו בסומאק טחון (אופציונלי)
fattoush-main.jpg

רכישה